Čokoládu s vysokým podílem kakaa rozpustíme ve vodní lázni dohladka. Přidáme máslo a šlehačku a pečlivě promícháme metličkou. Dáme do lednice ztuhnout.
Ze ztuhlé hmoty pomocí dvou kávových lžiček tvoříme lanýže, které obalujeme podle chuti, nám nejvíce chutnají obalené v hořkém kakau, ale můžou se obalit v mletých oříšcích, mandlích, v kokosu, skořici nebo nechat lanýže pořádně ztuhnout a máčet do rozpuštěné čokolády (tohle chce dost fofr a předtím znova alespoň na hodinu už hotové lanýže vychladit v lednici, vychlazené napichujeme na párátko, rychle namočíme do rozpuštěné čokolády a odkládáme na mřížku).
Tip: Můžeme přidat trochu kvalitní whisky, koňaku nebo špetku (1/2 lžičky) mletého chilli.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek